Érkezhet az elektromos Opel Corsa

Az Opel Corsa, amelyből 1982 óta közel 15 millió darabot értékesített a német gyártó, a hírek szerint hamarosan elkészülhet elektromos változatban is. A hazánkban is igen népszerű kisautó hatodik generációjának a villanyosított verziója – ami már a PSA vezetése alatt készül – a kieső Opel Ampera-e helyét veszi át, amiből 1981 darabot sikerült értékesíteni Európában.

Specifikációkról még nem tudni sokat, de az már biztos, hogy szakítanak az eddigi Opel platformmal és az új Corsa már a PSA saját kisautó platformjára épül majd ami lehetővé teszi az elektromos és plug-in hibrid hajtást. Vélhetőleg később a Mokka X és Grandland X SUV-ból is érkezni fog elektromos kivitel.

Forrás: DriveMag

Az új Opel Corsa várhatóan 2018 végén vagy 2019 elején kerül bemutatásra, de az elektromos kivitel csak 2020-ban érkezik. Habár az Opel mérnökeinek nagyon oda kell tenniük magukat ha komoly eladásokat akarnak produkálni, hiszen a már most is erős Renault Zoe mellé 2020-ra számos gyártó modellje fog megjelenni ebben a szegmensben is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ismét tesztelheti önvezető autóit az Uber

Elektromos autót használsz?