Új villámtöltő Székesfehérváron

Ma délelőtt beüzemelték a székesfehérvári Nissan Fehérvár (8000 Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 9. ) udvarán a város második elektromos autó villámtöltőjét. A városgondnokságnál munkaidőben már elérhető töltőhöz hasonlóan ez is CHAdeMO szabványú, így elsősorban a Nissan tulajdonosok számára lesz segítség, nekik viszont nagyon, mivel ez a töltő éjjel nappal elérhető. Frissítés: Az eredeti hírekkel ellentétben a töltő csak nyitvatartási időben (H-P: 8-17, Sz: 9-12) használható. A kereskedés jelen információink szerint minden kompatibilis autó számára lehetővé teszi a töltést, így mind a Balaton-Budapest, mind pedig a Veszprém-Budapest útvonalon stabilabb lehet a villanyautós közlekedés. A töltővel együtt a kereskedésbe egyébként megérkezett az első kipróbálható 2018-as Nissan LEAF is.

2018-as Nissan LEAF az első autó a Nissan Fehérvár új villámtöltőjén (fotók: dr. Kerpely Ádám)
Mától a bemutató autó is elérhető a kereskedésben.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.