Grafikus tervből működő prototípus: eddig nem látott képek az új Tesla Roadster dizájn stúdiójából

Izgalmas képekkel kedveskedett a rajongóknak az egyik Tesla alkalmazott, aki a Facebook oldalára töltött fel néhány, eddig soha nem látott képet a világ leggyorsabb autójának ígérkező sportkocsiról. A fotók a gyártó hawthorne-i dizájncenterében készültek, és átkalauzolnak bennünket a november közepén bemutatott új Tesla Roadster legelső működő prototípusainak tervezési folyamatán.

A legelső képen a vörös Roadster koncepciórajza látható, melynek jobb alsó sarkában a Tesla vezető formatervezőjének, Franz von Holzhausennek az aláírása szerepel.

A következő néhány képen már agyagból készített modellként szerepel a villanyautó, ezúttal ezüst színben.

És végül, az utolsó fotók a legizgalmasabbak, ugyanis itt már teljes pompában pózolnak az autók, na meg a büszke Tesla munkatársak. Aki kevésbé rajong a szupergyors versenyautókért, és inkább az izmos elektromos kamionok izgatják a fantáziáját, annak is okozhatnak némi örömöt a fényképek, ugyanis a háttérben a Tesla Semi is bekukucskál két fotó erejéig.

Képek forrása: Teslarati

Aki pedig a képek láttán ismét kedvet kapott a Roadsterben gyönyörködni különböző színekben, annak még mindig elérhető az egyik rajongó által készített színező.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.