Öt városközpontban hamarosan csak kibocsátásmentesen szállít az IKEA

Az IKEA az elsők között csatlakozott 2017 szeptemberében a The Climate Group által indított EV100 kezdeményezéshez, melyben vállalta, hogy a világszerte alkalmazott flottája 2030-ra teljes mértékben kibocsátásmentes járművekből fog állni. Hogy ezt meg tudja valósítani, a vállalat 2025-re már a házhoz szállítások 100%-át tisztán elektromos, vagy másmilyen meghajtású teljesen kibocsátásmentes járművel bonyolítaná le, mégpedig oly módon, hogy két éven belül öt város központjából teljesen kivonná füstös kisteherautóit. Ha ez sikerül, akkor 2020-ban Amszterdam, Los Angeles, New York, Párizs, és Sanghaj belvárosában már biztosan nem fogunk olyan járművel találkozni, amelyen az IKEA felirat és egy méretes kipufogó is díszeleg.

„Az, hogy a kiszállításokhoz használt járműveket ilyen tempóban cseréli elektromosra az IKEA, kitűnően példázza a városközpontokban lévő közlekedés tisztaságának fontosságát, ahol a zéró kibocsátású zónák egy napon normává válnak. Ez lehetővé teszi ügyfeleik számára, hogy kulcsszerepet játszanak az elektromos járművek terjedésének felgyorsításában” – magyarázta Helen Clarkson, a The Climate Group vezérigazgatója.

Ezzel párhuzamosan az IKEA folytatja a már megkezdett töltőtelepítéseit, hogy 2020-ra valamennyi üzleténél, irodájánál, és elosztó központjánál tudjanak tölteni a villanyautósok a világ 30 piacán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.