Már több ezer előrendelés érkezett a legcukibb elektromos miniautóra

2016-os genfi bemutatója óta összesen 8000 ember tette le a foglalót és rendelte meg a Micro Mobility Systems tisztán elektromos Microlino miniautóját a világ minden tájáról, mely az ikonikus BMW Isetta modelltől kölcsönözte extravagáns, buborék alakú formatervét. A svájci vállalatnak ez egy körülbelül 100 millió eurós bevételt jelent, amire szüksége is lesz, ugyanis még csak fog belépni a váratlan problémákkal teli sorozatgyártás szakaszába. Valójában a legelső példányok megépítése már el is kezdődött egy másik autógyártó, a 2008-as Zero elektromos miniautójáról elhíresült Tazzari segítségével, az első 25 Microlino azonban főleg a gyártási folyamat tökéletesítéséhez, valamint azokhoz a tesztvezetésekhez kell, amelyek alapján a gyártó visszajelzéseket kap az autóról, hogy a decemberi sorozatgyártás kezdete előtt elvégezhesse az utolsó simításokat. Az előrendelések legnagyobb része Németországból érkezett, ahol 3257 fogyasztó döntött a Microlino mellett, de a vállalat otthonában, Svájcban is 1657-en foglalták le a villanyautót. Hozzájuk fognak először megérkezni az elkészült darabok a jövő év elején, a németek pedig néhány hónappal később örülhetnek új járgányuknak.

Kis mérete és komikus megjelenése ellenére a Microlino olyan specifikációkat tudhat magának, amelyek már több mint elégségesek a városi használathoz, különösképpen 12 000 eurós indulóárért, azaz 3,9 millió forintért. 8 kWh-s lítium-ion akkumulátorral 126 kilométer távolságba jutott az autó a hatótáv-teszteken, a 14,4 kWh-s aksival pedig egy 202 kilométeres utazásra számíthatunk egyetlen töltéssel. A 20 lóerős villanymotor 90 km/h-s végsebességet tesz lehetővé, és nem utolsó sorban, igencsak stílusos városnézésre tudjuk elvinni benne párunkat, ahogy azt az alábbi videó is prezentálja:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.