A Leclanché szállítja az akkumulátort a britek villámtöltő-hálózatához

A Birminghamben elsőként megrendezett Zero Emission Vehicle Summit csúcstalálkozón több autóipari és energetikai vállalat is megjelent, hogy megossza Theresa May miniszterelnökkel és a világ vezetőivel elképzeléseit a kibocsátásmentes közlekedésről. Így tett az EV Network töltőfejlesztő vállalat is, amely egy 200 gyorstöltő-állomásból álló hálózatot épít ki az Egyesült Királyság területén egy mintegy 200 millió fontos keret felhasználásával. A projektben résztvevő partnerként az energiatároló megoldásokban úttörő svájci székhelyű Leclanché került kiválasztásra, amely cég az akkumulátort fogja szállítani az ultragyors töltők számára. Az elmúlt 12 hónapban az EV Network azon dolgozott, hogy a stratégiailag kulcsfontosságú helyszíneket megszerezze szerte az országban, ahol az üzemanyag-töltőállomásokhoz hasonló rendelkezésre állású és gyorsaságú töltést kíván biztosítani a villanyautósoknak. Ezt az energiatároló és gyorstöltő kombinációjából megszületett modellt 2019-től más országokban is alkalmazni szeretné a vállalat.

„Az Egyesült Királyságnak van az egyik legfejlettebb elektromos autó-piaca a világon, és továbbra is mutatni fogja az utat a brit kormány által bevezetett intézkedésnek köszönhetően a közlekedés dekarbonizációjára. Az EV Network-kel való partnerségünk az energiatároló megoldások szállításában egy fontos lépés az ország átállítása felé a tisztább közlekedésre. Az EVN-nel megvalósított nagyon izgalmas partnerkapcsolat bejelentésére építve a Leclanché várja a későbbi fejleményeket a brit piacon való bővülésünkkel kapcsolatban, miközben továbbra is jelentős előrehaladást érünk el az Egyesült Királyságban működő stratégiai partnerekkel, akik szintén rendkívül elkötelezettek a közlekedés villamosításának területén” – fűzte hozzá Anil Srivastava, a Leclanché vezérigazgatója.

EZT OLVASTAD MÁR?  Békéscsabán bővült a Mobiliti villámtöltő hálózata

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.