Már több CHAdeMO töltő van Európában, mint Japánban

Ahogy minden év elején, a CHAdeMo idén februárban is közzétette a statisztikákat a szabvány terjedéséről, amiből egyértelműen kiderült, hogy Európában sokkal dinamikusabb tempóban bővül a CHAdeMO csatlakozóval felszerelt töltők hálózata, mint a világ többi részén. Akkor egy év alatt 50%-os növekedést mutatott a japánok által fejlesztett sztenderd Európában, 6060-ra emelve a töltők számát, szemben a globális 30%-os bővüléssel és a 17 700 darab CHAdeMO töltővel. A vállalat nemrég frissítette a rendelkezésre álló adatait, amik azt mutatják, hogy a Nissan európai töltőtelepítései és a megállíthatatlan növekedés meghozta az eredményét, ugyanis immáron több CHAdeMO kompatibilis töltő található a kontinensünkön, mint a szabvány és a Nissan otthonában, Japánban. A számok természetesen nem teljesen pontosak, hiszen nem egyszerű nyilvántartani a világszerte zajló munkálatok aktuális állapotát, de százas értékre kerekítve Európában jelenleg 7900 töltőnél tölthetik CHAdeMO csatlakozós autójukat a villanyautósok, míg Japánban 7400 töltőberendezésnél tehetik meg ugyanezt. Persze ha egész Ázsiához viszonyítunk, akkor továbbra is le vagyunk maradva, ott ugyanis 11 600 CHAdeMO töltő van összesen, ha a Japánban lévőket is beleszámoljuk. Észak-Amerikában kevésbé elterjedt ez a szabvány, ott nagyjából 2900 töltőn van ilyen töltőfej, globálisan pedig 22 600 töltő támogatja e szabványt, azaz 4900-zal több, mint év elején.

A CHAdeMO terjedése régió szerint, Forrás: InsideEVs
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.