Így segíti a Tesla a Florence hurrikán útjában élő vásárlóit

Csakúgy, mint 2017-ben az Irma hurrikán fenyegetésekor, a Tesla idén is megnövelt akkumulátor-kapacitást és ingyenes Supercharger használatot kínál azok számára, akik az Egyesült Államok délkeleti partvidéke felé rohamos tempóban közelítő Florence hurrikán útjában találhatják magukat. Az előbbi nyilvánvalóan azokat érinti, akik korábban 60 kWh-ra limitált akku-kapacitással vásárolták meg 75 kWh-s Model S vagy Model X járművüket. A tavalyi hurrikánszezonban sokan félre is értelmezték a Tesla ezen lépését, azt állítva, hogy a vállalat szándékosan átverte a fogyasztóit a szoftveresen korlátozott kapacitással. Természetesen nem erről van szó, a 60 kWh-s változat árusítását az tette indokolttá, hogy sokak nem akarták kifizetni a prémium modellek teljes árát, hiszen beérték egy kisebb hatótávval is, ám bármikor fennállt a lehetőségük, hogy feloldják a korlátozást egy over-the-air frissítéssel a díj kifizetése után. Így arra sem volt szükség, hogy a Tesla külön modellt gyártson a kisebb akkumulátorral. Most október közepéig ingyenesen elérhető számukra a maradék 15 kWh, mintegy 40-60 kilométerrel nagyobb hatótávot eredményezve, ami nem jöhet rosszul, ha sürgősen el kell hagyni a házat. A Tesla hivatalos üzenetét egy a karolinai partvidéken élő tulajdonos juttatta el az Electrekhez:

Átmenetileg engedélyezzük autója számára a további akkumulátorkapacitást, valamint az ingyenes töltést a Supercharger állomásokon a Florence hurrikánra való előkészületként. Reméljük, hogy ez segíti a biztonságos helyre való kényelmes eljutást, és értesíteni fogjuk, mielőtt visszaállítjuk eredeti konfigurációba az autóját október közepén. A kijelzőn megjelenített információ eszerint változhat. Biztonságos utat!”

Forrás: nj.com

Az ingyenes villámtöltést a Supercharger állomásokon mindenki igénybe veheti, aki a 4-es besorolású potenciálisan veszélyes Florence várható útjában lakik, és egyébként a Tesla referral programja ezt nem teszi lehetővé számára. Az elmúlt évek tapasztalatai rávilágítottak, hogy hurrikánveszély alatt sokkal szerencsésebb villanyautóval közlekedni, az evakuáció alatt ugyanis hosszú sorok alakulhatnak ki a benzinkutaknál, 2017-ben pedig már két nappal az Irma lecsapása előtt nem lehetett benzinhez jutni Floridában, így nem túlzás kijelenteni, hogy a Teslák rendelkeztek a legmegbízhatóbb és leggyorsabb utántöltési lehetőséggel valamennyi autómodell közül.

EZT OLVASTAD MÁR?  Itt az Audi újabb reklámja a villanyautós tévhitek ellen

Elektromos autót használsz?