HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Villanyóra #19 – Jó lesz-e nekünk az olcsó Dacia Spring?

A tudományos világ már a 70-es években felismerte, hogy van összefüggés az ózonréteg vékonyodása és az emberi tevékenység között, és 1987-re bizonyítani is sikerült a kapcsolatot. Ezt követően 1987-ben egy példátlan összefogással a világ szinte összes országa elkötelezte magát (Montreáli jegyzőkönyv), hogy visszaszorítja a halogénezett szénhidrogénszármazékok használatát, hogy megóvjuk a földi életet az UV sugárzás ellen védő ózonréteget. Évtizedekig azt hallgattuk, hogy már késő, és felesleges, mára azonban bebizonyosodott, hogy az emberi tevékenység módosításával visszafordítható a folyamat. Valami hasonlóra lenne szükség a fosszilis üzemanyagok használatával kapcsolatosan is, hiszen egyre több olyan részlet kerül napvilágra az olaj- és gáziparról, amivel ezek a cégek nem szoktak kampányolni, pedig rendkívül negatív hatással van a környezetünkre.

Természetesen ebben az adásban is beszélünk az új autókról, a General Motors villanyautós napjáról és egy kicsit a Tesláról is.

Ha tetszik a Villanyóra, akkor oszd meg ezt az epizódot a barátaiddal és ismerőseiddel, hogy ők is megismerkedhessenek ezekkel a témákkal. A Villanyórában elhangzó témákat akár ódivatú baráti összejöveteleken, akár az internet közösségi oldalain is megvitathatjátok. Ha a Villanyórát valamelyik podcast platformon keresztül hallgatod (Spotify, iTunes, Google Podcast, stb.), akkor értékeld a munkánk, hogy minél több ember kedvet kapjon a Villanyóra hallgatásához.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.