Főoldal » elektromos autó » Coupe karosszériát kap a Volvo XC40 Recharge?

Coupe karosszériát kap a Volvo XC40 Recharge?

A Volvo sorra jelenti be a Recharge jelzéssel megkülönböztetett tisztán elektromos és konnektoros hibrid modelleket, úgy tűnik valóban szeretnék elkerülni a széndioxid kibocsátás miatt fizetendő büntetést. Az Automotive News legfrissebb értesülése szerint a Volvonál készül egy az előrendelések alapján különösen népszerű XC 40 Recharge modell alapjaira épülő, de annál sportosabb, coupe karosszériával ellátott, C40 elnevezésű típus is. A portál információja Egyesült Államokbeli márkakereskedésektől származik, ennél többet azonban nem árultak el. A Volkswagen csoport is hasonló megoldást választott a modellpaletta színesítésére, 2019 novemberében jelentették be az Audi e-Tron Sportback változatát, és a pletykák szerint a Volkswagen ID.4, sőt talán a Škoda ENYAQ típusok is kétféle, egy konzervatívabb, szögletes vonalvezetésű, nagyobb csomagteret kínáló, valamint egy sportosabb, coupe vonalvezetésű karosszéria változattal készül majd.

A titokzatos újdonságról természetesen hivatalos fényképek még nem jelentek meg, az insideevs.com csapata azonban készített egy számítógépes grafikát az új karosszériaváltozat lehetséges megjelenéséről, a már jól ismert XC 40 Recharge fotók átalakításával.

Akár így is kinézhet a Volvo C40 Recharge modell (render: InsideEVs)

Az autó műszaki alapjai valószínűleg megegyeznek majd az XC 40 Recharge típussal, amelybe bevallottan a Tesla Model 3 hatására került az eredetileg tervezettnél nagyobb, 78 kWh kapacitású akkumulátor, amely a WLTP mérési ciklus szerint 400 km hatótávot tesz lehetővé. Az autó egyenáramú töltési teljesítménye is biztató, de a 150 kW maximális töltési teljesítményadatnál talán többet elárul, hogy a 80%-os töltöttség eléréséhez a gyártó adatai szerint 40 percre van szükség. Az autóba 11 kW teljesítményű AC fedélzeti töltőt építenek. Az összkerék-meghajtású modellt két villanymotor hajtja, melyek rendszerteljesítménye 300 kW (408 lóerő), ami nem csak impozáns 4,9 másodperces 100-ra gyorsulást, de 1500 kg vontatható tömeget is elérhetővé tesz a felszereltségtől függően 2150-2250 kg saját tömegű autó számára.

Volvo XC40 Recharge
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.