Csehországban indul a Kona Electric gyártása

Február a végén a Hyundai sajtóközleményben erősítette meg a már ismert információt, azaz a Hyundai Kona Electric európai gyártásának megkezdését. A gyártás 2020 márciusában, tehát ebben a hónapban kezdődik meg Csehországban a HMMC (Hyundai Motor Manufacturing Czech) létesítményben, Nosovice városában. A tervek szerint évente 30 000 példány készül majd az elektromos autóból a cseh gyáregységben. Amennyiben Csehországban is sikerül felfuttatni a termelést a kívánt szintre, akkor a Koreában lévő Ulsani üzem termelésével együtt az Európai vásárlóknak több mint háromszor annyi elektromos Kona jut majd idén, mint az előző évben, így a várakozási idő jelentős mértékben lecsökkenhet a típusra.

A Hyundai ambiciózus tervei szerint a legtöbb zéró emissziós járművet kívánják értékesíteni Európában, amelyhez összesen 80 000 darab környezetbarát autó eladását tűzték ki célként, amelybe a Kona Electric mellett beleszámít az Ioniq Electric és a tüzelőanyag cellás Nexo modell is. Dong Woo Choi, a Hyundai Motor Európa igazgatója elmondta: „A Kona Electric gyártásának megkezdésével a HMMC üzemben a Hyundai tovább stabilizálja az elektromobilitásban megszerzett vezető szerepét Európában. A gyártás Európai kiterjesztésével jobban ki tudjuk majd szolgálni az európai piacot, filozófiánk Európában gyártunk Európa számára.”

EZT OLVASTAD MÁR?  Tovább nőtt a Tesla Semi megrendelések száma, már ázsiai vállalattól is

Az autókba épülő akkumulátorokat is Európában gyártják, amely garancia a biztos ellátási láncra. A gyártás beindítását megelőző hónapokban felkészítették a gyárat, módosították a gyártósort, fontos változtatásokat hajtottak végre a préselő és hegesztő üzemekben. Naponta többször váltanak szerszámokat, mivel párhuzamosan gyártják az i30 sorozat, a Tucson és a Kona Electric alkatrészeit, azonban a préselő szerszámok cseréje mindössze 5 percet vesz igénybe. Mivel a Kona Electric az első olyan modell a HMMC üzemben, amelyet két színű tetővel gyártanak, a festő üzemben is változtatásokat eszközöltek, az összeszerelő soron dolgozó alkalmazottak pedig további képzést kaptak az új elektromos modell gyártásának előkészületei során.

Elektromos autót használsz?