Csehországban indul a Kona Electric gyártása

Február a végén a Hyundai sajtóközleményben erősítette meg a már ismert információt, azaz a Hyundai Kona Electric európai gyártásának megkezdését. A gyártás 2020 márciusában, tehát ebben a hónapban kezdődik meg Csehországban a HMMC (Hyundai Motor Manufacturing Czech) létesítményben, Nosovice városában. A tervek szerint évente 30 000 példány készül majd az elektromos autóból a cseh gyáregységben. Amennyiben Csehországban is sikerül felfuttatni a termelést a kívánt szintre, akkor a Koreában lévő Ulsani üzem termelésével együtt az Európai vásárlóknak több mint háromszor annyi elektromos Kona jut majd idén, mint az előző évben, így a várakozási idő jelentős mértékben lecsökkenhet a típusra.

A Hyundai ambiciózus tervei szerint a legtöbb zéró emissziós járművet kívánják értékesíteni Európában, amelyhez összesen 80 000 darab környezetbarát autó eladását tűzték ki célként, amelybe a Kona Electric mellett beleszámít az Ioniq Electric és a tüzelőanyag cellás Nexo modell is. Dong Woo Choi, a Hyundai Motor Európa igazgatója elmondta: „A Kona Electric gyártásának megkezdésével a HMMC üzemben a Hyundai tovább stabilizálja az elektromobilitásban megszerzett vezető szerepét Európában. A gyártás Európai kiterjesztésével jobban ki tudjuk majd szolgálni az európai piacot, filozófiánk Európában gyártunk Európa számára.”

EZT OLVASTAD MÁR?  Hyundai Kona Electric első benyomások

Az autókba épülő akkumulátorokat is Európában gyártják, amely garancia a biztos ellátási láncra. A gyártás beindítását megelőző hónapokban felkészítették a gyárat, módosították a gyártósort, fontos változtatásokat hajtottak végre a préselő és hegesztő üzemekben. Naponta többször váltanak szerszámokat, mivel párhuzamosan gyártják az i30 sorozat, a Tucson és a Kona Electric alkatrészeit, azonban a préselő szerszámok cseréje mindössze 5 percet vesz igénybe. Mivel a Kona Electric az első olyan modell a HMMC üzemben, amelyet két színű tetővel gyártanak, a festő üzemben is változtatásokat eszközöltek, az összeszerelő soron dolgozó alkalmazottak pedig további képzést kaptak az új elektromos modell gyártásának előkészületei során.

Elektromos autót használsz?