Lengyelországban bővít az LG Chem

Az elmúlt időszakban sorra jelentették be az európai autógyártók, hogy akkumulátor hiány miatt kénytelenek visszafogni a gyártást. A Jaguar, Mercedes és Audi akku hiánnyal kapcsolatos hírei mögött a közös pont a lengyelországi Wroclaw városában működő LG Chem akkumulátorgyár, legalábbis az autógyártók általában erre a beszállítóra mutogattak.

Ha rövid távon nem is tudja a koreai cég rohamtempóban megnövelni a gyártási kapacitást, hosszabb távon egyértelműen erre törekednek, amit alátámaszt egy kedden megjelent hír is, amely szerint az LG Chem megvásárolt egy üzemet a török Vestel televízió gyártól. Törökországból származó információk szerint az akkugyártó 31,4 millió dollárt fizetett a 223 000 négyzetméteres létesítményért.

Az LG Chem világszerte az alábbi országokban rendelkezik elektromos autó akkumulátorokat gyártó üzemekkel:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.