auto
2024. 02. 26. hétfő

Bejelentették a következő két elektromos Maserati érkezését

Hivatalosan is megerősítették a Quattroporte csúszását, de most az is kiderült, mikor érkezik a típus a kereskedésekbe.

A Levante elektromos utódja is dátumot kapott.

Teljes lesz a portfólió

A Maserati tartja magát korábbi ígéretéhez, sőt, még két évvel előbbre is hozta elektromos átállásának saját maga által szabott határidejét. Így 2028-ra a teljes kínálata elektromos lesz, és ebben a Quattroporte csúszása sem akadályozhatja meg.

Mint a vállalat a napokban az Automotive News Europe kérdésére megosztotta, az átalakuló szedán piac miatt gondolják át az új elektromos típus fejlesztésének részleteit, így bár múlt decemberben még 2025 elejét ígértek, most 2028-ra teszik az autó bemutatkozását.

Maserati GranTurismo Folgore

Mivel az előző generációs, benzinmotoros Quattroporte gyártása az előző év utolsó negyedévében befejeződött, a szintén megszüntetett Ghibli pedig utód nélkül marad, így a 2028-ban érkező elektromos autó lesz az egyetlen hagyományos négyajtós szedán a márka kínálatában. Ez egyébként stílusos is, hiszen a típus neve szó szerint azt jelenti, hogy négyajtós.

De egy másik típus, a Levante SUV utódjául érkező villanyautó is megkapta a premier dátumát, ez pedig 2027 lett. A típust korábban szintén 2025-re ígérték, de ha késve is, meg fog érkezni a szalonokba.

Maserati Grecale Folgore

A Levante belső égésű motoros változatának gyártását a mostani negyedév végén szüntetik be, miután a 2022-es 2172 darabról tavaly 786-ra csökkent a darabszám. A vásárlók a Grecale felé mozdultak el, amely a gyártás első teljes évében 6045 példányban talált gazdára.

A Maserati elektromos modelljeit a Folgore jelzésről lehet felismerni a modellpalettán – ez olaszul villámot jelent.

Újabb elektromos Maserati késik

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.