Villanyautósok augusztusi találkozója

Remek hangulatban és hasznos információcserékkel telt a Villanyautósok második, augusztus havi találkozója. A 11 db Nissan LEAF, 2 db Tesla Model S, és 1-1 db Volkswagen e-UP, Renault Zoe, Peugeot iOn, Fiat 500 és Reva a Lovas úton lévő villámtöltőnél gyűlt össze, hogy egy konvojként guruljon át a Bécsi kapun keresztül a zöld rendszámú autók számára ingyenes parkolást először kínáló Budavári Önkormányzat épülete elé a Kapisztrán térre. Mivel a zöld rendszámmal a Budai vár területére is be lehet hajtani, illetve ott ingyen lehet parkolni, ideális helyszín a villanyautósok találkozójához.

Villanyautósok találkozója a Kapisztrán téren
Villanyautósok találkozója a Kapisztrán téren

A 18 autó elfoglalta a téren lévő parkoló egy jelentős részét, és kezdődhetett az eszmecsere. A LEAF-es közösségben a legfontosabb program az első magyarországi akkuállapot felméréshez az adatkiolvasás volt. Egy erre alkalmas adapterrel és szoftverrel minden egyes autóról kiderülhetett, hogy eredeti kapacitásához képest most hány százalékot tud az akkumulátora, mennyiszer volt villámtöltve és és mennyiszer Type1-es csatlakozón keresztül. Az adatokból a Villanyautósok közössége hamarosan egy grafikont is publikál, amiből kiderül, hogy Nissan LEAF-ek esetében milyen akkumulátorromlásra lehet számítani.

Villanyautósok találkozója 2016. augusztus Kapisztrán tér

Autótípustól függetlenül téma volt a környező országokban való villanyautózás, és az ezzel kapcsolatos idei tapasztalatok megosztása. 

Villanyautósok találkozója 2016. augusztus Kapisztrán tér

Az este zárásaként a Kapisztrán térre befutott két régi Ikarusz is, ami kiváló alkalmat teremtett a múlt és a jövő (vagy már jelen) technikájának egy képen való ábrázolására.

Villanyautósok találkozója 2016. augusztus Kapisztrán tér

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?