Újra üzemel a veszprémi villámtöltő

Egy váratlan, meg nem hirdetett lekapcsolás, és egy bő hónapos kiesés után tegnap óta újra üzemel a veszprémi villámtöltő. A készülék egyelőre hivatalosan teszt üzemben működik, a végleges, éles üzem indulása jövő héten, a hálózati munkálatok lezárása után várható. Jövő hét végéig még előfordulhat, hogy szerelési munkálatok miatt a készüléket hosszabb rövidebb időre áramtalanítják.

Korábbi felvétel a veszprémi villámtöltőről (Fotó: Jósa Tamás)

Mint utólag kiderült a töltő lekapcsolására a mögöttes hálózat teljesítményének szűkössége miatt volt szükség. A töltő ugyanis ugyanarra a hálózati végpontra került, ami a töltő közelében lévő aluljáró lépcsőinek és rámpájának jégmentesítését is biztosítja. A tél beköszöntével az önkormányzat balesetmegelőzési céllal a csúszásmentességet biztosító fűtést sorolta előtérbe, így a korábban megrendelt teljesítménybővítés elkészültéig a két szolgáltatás egyidejű üzemeltetésére nem volt elegendő elektromos teljesítmény. Bízzunk benne, hogy a bővítésnek hála a jövőben nem csak stabilabban fog újra működni a töltő, de a tervezett leállásokról is időben értesülünk majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.