2021-ben jön a Hyundai önvezető rendszere

Együttműködési megállapodást jelentett be a Hyundai és az autonóm járműtechnológiát fejlesztő Aurora, hogy 2021-re négyes szintű (Level 4) önvezető képességgel láthassák el a koreai gyártó autóit. Az együttműködés során a szükséges hardver és szoftverelemek fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetnek a négyes szintű önvezetéshez szükséges adatok begyűjtésére is. Az Aurora által fejlesztett technológiát először speciálisan erre a célra épített, egyedi autókba fogják beszerelni, amelyek egy pilot program keretében kiválasztott városokban fognak közlekedni. A két cég szorosan együttműködik az önvezető technológiát használó autók piaci bevezetésén. A négyes szintű önvezető funkció bizonyos körülmények megléte esetén a sofőr beavatkozása és felügyelete nélkül, teljesen önállóan képes az autó irányítására. A cél, hogy az önvezető funkciót széles rétegek számára, gyorsan és biztonságosan tudják bevezetni.

„A legújabb biztonsági felszerelésekkel ellátott fejlett jármű-technológiánkat az Aurora négyes szintű autonóm technológiájával kombinálva megindítja azt a forradalmi változást, amivel a Hyundai vezető pozícióba kerülhet.” – közölte Woong Chul Yang, a Hyundai Motor alelnöke (Automotive Word).

A Hyundai három évvel ezelőtt már elkezdte tesztelni önvezető technológiáját az Egyesült Államokban, amikor Nevada állam engedélyt adott rá. Illetve azóta több izgalmas terméket is letettek az asztalra, ilyen a tisztán elektromos, tölthető hibrid és sima hibrid változatban is elérhető IONIQ család, melyben vezetőt segítő asszisztens formájában már sávtartás és adaptív sebességtartás is megtalálható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?