Fő a biztonság: önkiszolgálóra váltott a Tesla

Kétség kívül a WC papír és kézfertőtlenítő gyártókon kívül a gazdaság majd minden ága megszenvedi a jelenlegi helyzetet és ez alól az autógyártók sem kivételek. Nem elég, hogy az ellátási lánc és a gyártás is nehézségekkel küzd a leállások miatt, de a potenciális vevők sem nagyon tudnak elmenni tesztvezetésre és a már legyártott autók átadása is sok esetben szünetel.

Úgy tűnik a Teslánál erre is keresik a megoldásokat.

Tesztvezetés egyedül

Aki már vitt autót kereskedésből tesztvezetésre, az tudja, hogy a slusszkulcs mellé jár egy bébiszitter is – a cég egyik alkalmazottja is velünk tart. Nyilván ennek nem csak a bizalom hiánya az oka – az adatainkat, igazolványaink másolatát amúgy is leadtuk -, de a tanácsadó ilyenkor tud válaszolni a menet közben felmerülő kérdéseinkre, illetve, valljuk be, igyekszik el is adni nekünk a típust. Ez mind szép és jó, de a mostani COVID-19 helyzetben nem a legjobb ötlet egy zárt autóban tartózkodni vadidegenekkel – se az érdeklődőnek, se a kereskedőnek.

A Tesla erre a problémára kezdte Kínában az önálló tesztvezetéses akcióját, amikor is a cég alkalmazottja nélkül, telefonos egyeztetés után egyedül vihetjük el a kocsit a próbaútra.

EZT OLVASTAD MÁR?  Egyre több országban vásárolható a Tesla Model 3

Az akció sikerén felbuzdulva a cég most már Amerikában is hasonló opcióval rukkolt elő, így a bizonytalan ideig fennálló helyzet alatt is folyhatnak a tesztvezetések. A szolgáltatás előzetes időpont foglalással működik.

Automata autóátvétel

Kétség kívül a Tesla szempontjából a lehető legrosszabbkor kezdődtek az európai lezárások és karanténok, hiszen mindig a negyedév utolsó hónapjában van a nagy kiszállítási hajrá. Most is több mint 20 ezer kocsi érkezett az elmúlt egy hónapban a kontinensre, amelyekre már vár új gazdájuk. Csakhogy a nem létszükségletű boltok bezárása miatt a Tesla több szalonja is zárva tart és ahol nyitva van ott sem mindig szívesen mennének be a vevők egy személyes átvételre.

Ezen segít az automatizált autó átadás. A vevő elmegy a kocsiért egy parkolóba és egy közeli csomagküldő automatában várják az autó iratai és kulcsa. Ezeket az e-mailben megkapott kóddal tudja kivenni. Belgiumban már videó is készült arról, hogyan működik ez.

 

 

Elektromos autót használsz?