Világszerte rendelhető a Tesla Model 3 kabrió

Itt a tavasz nyílnak a virágok és nyílik az autók teteje. Hazánkban viszonylag ritkán látni kabriókat, de vannak olyan országok, ahol az éghajlat és az emberek pénztárcája egyaránt jobban megengedi ezt a hobbit. Az elektromos autó kínálatban a kabriók aránya eddig meglehetősen szűkös volt. A Smart EQ ForTwo már ma is megvásárolható gyári kabrió változatban (ráadásul június közepétől 2,5 millió forint állami támogatással) valamint hamarosan érkezik a Fiat 500 tisztán elektromos változata is nyitható tetővel. Aki tágasabb autót választana, eddig kénytelen volt beérni egy kisebb nyitható tetőablakkal, amely néhány típus extra listáján megtalálható.

Mostantól a világ legnépszerűbb elektromos autója, a Tesla Model 3 kabrió változatban is megvásárolható. Nem a gyártó készíti persze, hanem egy kabrió átépítésekre szakosodott amerikai cég vette kezelésbe az autót. Az üvegtetőjétől megfosztott Tesla a Newport Convertible Engineering honlapja szerint a világ minden tájáról megrendelhető. Az amerikai cég világszerte 8 helyszínen rendelkezik képviselettel, köztük Kínában és Spanyolországban, Barcelonában is.

Tesla Model 3 kabrió átépítés (fotó: Newport Convertible Engineering)

Két fontos dologra azonban nem árt ha felkészül, aki tető nélküli Teslát szeretne. Az átalakítás ára meglehetősen borsos.  Aki megelégszik a kézzel nyitható tetővel, annak 29 500 dollárt (9,5 millió Ft) kell kifizetni az átalakításért. Az elektromos tetőmozgatás pedig további 10 000 dollárral (3,2 millió forinttal) növeli a számlát.

EZT OLVASTAD MÁR?  A Kia megépítette a jövő terepkupéját

A másik fontos tényező, hogy az átalakítás időigényes. Körülbelül 2-3 hónapig tart, melynek oka az alapos munka. Az átalakítás során teljesen szétszerelik az autó belsejét, megerősítik a karosszériát, elvégzik a szükséges vágásokat. Ezt követően szerelik be a nyitható tetőt a kiválasztott kárpitozással, végül pedig komoly teszteléseknek vetik alá a járművet, amely magában foglalja a víz beszivárgásának tesztelését és a közúti tesztelést egyaránt.

Elektromos autót használsz?