Főoldal » elektromos autó » Itthon is beárazták a BMW iX3-at

Itthon is beárazták a BMW iX3-at

Bejelentette a BMW az iX3 magyar vételárát, itthon bruttó 22 990 000 forintos indulóáron juthatnak hozzá a vásárlók a prémium autógyártó legújabb tisztán elektromos modelljéhez, mely 2020 végén érkezik meg a kereskedésekbe. A vállalat legelső belsőégésű motor nélkül szerelt terepjárója kétféle felszereltségi szinttel érkezik Magyarországra, a hagyományos X3-aséhoz képest sokkal több szolgáltatást kínáló alapfelszereltséget Inspiring néven kell majd keresni.

Ez tartalmazza többek között a LED fényszórókat, a 19 colos aerodinamikai kialakítású keréktárcsákat, metálfényezést, panoráma üvegtetőt, első és hátsó ülésfűtést, automata csomagtér-működtetést, valamint olyan vezetéstámogató rendszereket, mint például a Stop & Go funkcióval ellátott aktív tempomat, kormányzó- és sávtartó asszisztens, sávváltásra, illetve sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő, gumiabroncsnyomás-ellenőrző, valamint riasztórendszerrel dolgozó Driving Assistant Professional csomag. Valamennyi iX3-hoz alapfelszereltségként jár továbbá a hőszivattyús, háromzónás automata klíma, az over-the-air szoftverfrissíthetőség, a vezeték nélküli okostelefon-töltési lehetőség, és még számos egyéb szolgáltatás.

Aki még ennél is több extrára vágyik, annak készítette el a BMW az Impressive elnevezésű felszereltségi csomagot, amelyben a 19 colos aero felniket 20 colos kerekek váltják, a LED fényszórók adaptív technológiát kapnak, az utastér kárpitozása pedig egy szinttel feljebb kerül a prémium anyagminőség létráján. A digitális funkciók között a legfontosabb talán a szélvédőre vetített kiterjesztett valóság (HUD), de a vezetéstámogató rendszerek közé is bekerülnek újdonságok, mint például a tolatókamerát használó Parking Assistant Plus. Az Impressive vásárlói gesztusvezérléssel is kommunikálhatnak az autóval, a konnektivitást pedig fedélzeti WiFi kapcsolat segíti.

A BMW iX3-at egy 210 kW-os villanymotor hajtja, bármikor azonnal elérhető 400 Nm csúcsnyomatékkal, a nettó 74 kWh-s akkucsomag pedig mintegy 460 kilométerre elegendő a WLTP szerint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.