Alig tudták összetörni a Škoda elektromos divatterepjáróját

Az Európában forgalmazott autók biztonságával foglalkozó Euro NCAP ma közzétette a Škoda ENYAQ iV töréstesztjének eredményeit, amelyek kiemelkedő utasvédelemről tanúskodnak, így öt csillaggal jutalmazták.

A cseh vállalat legelső tisztán elektromos meghajtású szabadidő-autója a felnőtt utasok biztonsági tesztjeit 94%-os értékeléssel zárta – a szervezet kifejtette, hogy frontális ütközés során az utastér stabil maradt, és a sofőr, valamint az utasok minden kritikus tesztrésze jó védelmet kapott, kivéve az utas bal alsó lábszárát, amelynél a bizottság az egy szinttel gyengébb, „megfelelő” értékelést adta. A videón látható, hogy az autó eleje oly mértékben felfogta az ütközést, hogy a szélvédő még csak be sem repedt.

A Škoda ENYAQ iV-ben alapfelszereltség a középső légzsák, amely oldalsó ütközés esetén az egymáshoz csapódástól védi az utasokat. Ennek működését is jóként értékelte az Euro NCAP. A gyermekek védelme tekintetében is szépen teljesített az autó, a hatéves, és tízéves utasok védelmét vizsgáló töréstesztben maximális pontszámot ért el. Gyalogosbiztonságból 71%-ot érdemelt ki az SUV, a biztonsági asszisztensek kategóriájában pedig 82%-os eredményt tudott elérni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.