Megnyílt a Kia EV6 európai előrendelése

Megnyílt Európában a Kia EV6 előrendelési lehetősége, amelyről a Kia sajtóközleményben számolt be. Az európai érdeklődők 100 eurós letét befizetésével jelezhetik igényüket az autóra. Megrendelésre májustól lesz lehetőség, az első autók kiszállítása pedig szeptemberben várható.

Az autó három felszereltségi szinten lesz megvásárolható, az alapváltozat mellett egy GT és egy GT-Line kivitelben. A vásárlók két akku méretből választhatnak majd, a kisebbik 58 kWh, a nagyobb 77,4 kWh kapacitású lesz. Akinek nem elegendő a hátsókerék meghajtás, összkerekes verziót is rendelhet majd.

A leendő vásárlók háromdimenziós virtuális valóság lehetőséggel tekinthetik meg alaposabban az autót, amelyről Won-Jeong (Jason) Jeong, a Kia Europe elnöke elmondta, hogy az első dedikált elektromos autójuktól hatalmas népszerűséget várnak, mivel az egy kompromisszumok nélküli elektromos jármű. A nagy hatótávhoz villámgyors töltés és tágas belső társul.

Azok az előrendelők, akik még április 30-ig befizetik a 100 eurós letétet és GT-Line modell esetén még idén (azaz 2021. december 31. előtt), EV6 és EV6 GT verzió esetén pedig 2022. december 31-ig véglegesítik a rendelésüket, egy éves hozzáférést kapnak az Ionity töltőhálózathoz. A sajtóközleményből nem derül ki a kedvezmény mértéke, azonban az Egyesült Királyságban 64%-os kedvezményről, azaz 0,25 font/kWh töltési díjról ír a cég honlapja, így feltételezhetően hasonló kedvezményt kapnak majd a kontinens vásárlói is.

Az Ionity csomag mellett az első vásárlók egy éves KiaCharge előfizetésre is jogosultak, amellyel Európa-szerte 210.000 töltőpontot vehetnek igénybe (AC és DC töltőket egyaránt).

EZT OLVASTAD MÁR?  Elon Musk lehűtötte a várakozásokat

A Kia EV6 a 800 voltos akku feszültséggel működő e-GMP platformnak köszönhetően remekül ki is tudja majd használni az Ionity töltőhálózat hatalmas teljesítményét. A gyári specifikáció szerint a 80%-ra töltéshez csupán 18 percre van szükség a kisebb és a nagyobb akkus modell esetén egyaránt.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.