Főoldal » elektromos autó » Villanyautós konvoj indult a klíma-csúcsra

Villanyautós konvoj indult a klíma-csúcsra

Elindult a világ számos országának villanyautósait tömörítő GEVA (Global EV Drivers’ Alliance – Villanyautós Világszövetség) konvoja Glasgow-ba, a COP26 Klímaváltozás Konferenciára, ahol átadják majd a villanyautósok kiáltványát, amelyben mielőbbi cselekvésre szólítják fel országaink vezetőit, azt kérve, hogy már 2030-tól kizárólag elektromosított autókat helyezzenek forgalomba. Ha te még nem írtad alá a petíciót, épp ideje.

A csapat nem csak a járművek számával, de az autókon elhelyezett matricákkal is igyekszik felhívni a figyelmet a küldetésükre.

Igazán látványos, ahogy az Eurotunnel elektromos vonatai megtelnek elektromos autókkal.

Angliában már az sem gond, ha tucatnyi autó akar tölteni egyszerre, hiszen ott van például a Gridserve által üzemeltetett töltőhub.

A figyelemfelkeltés úgy tűnik működik, a televízió is riportot készített a csapat egyik vezetőjével.

Címlapkép: Jeroen Komen / GEVA

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.