A Teslásokat is utolérte a chiphiány

Sokáig úgy tűnt a Tesla immunis a chiphiányra, mert annyira rugalmasak, hogy ha kell új firmware-t írnak egy új beszállító alkatrészhez, csak hogy ne álljon le a gyártás. Nos, a gyártás most sem állt le, de ez némi kompromisszumot kér a vásárlóktól.

Legalábbis ideiglenesen.

Itt nem fogsz tölteni

Egyre cifrább sztorikat hallani a chiphiányról. Miközben egyes gyártók szerint javul a helyzet, a BMW például bizonyos modelleket érintőképernyő nélkül, hagyományos LCD-vel tud csak szállítani. A bajorok 500 dolláros engedményt adnak a változtatás miatt, a Tesla viszont inkább türelmet kér. (Pontosítás: az 500 dolláros jóváírás Amerikára vonatkozik, régiónkért eltér, hogyan oldják ezt meg az ügyfelekkel).

Az Electrek vette észre azokat a Reddites posztokat, amik szerint több új Teslában is hiányzik a telefonok első USB-C csatlakozója, illetve a vezeték nélküli töltő. A beszámolók szerint a hátsó csatlakozók működnek, így azért teljesen nem maradunk töltés nélkül. A kommunikáció ismét Teslásra sikerült, azaz némelyik vásárlónak előre szólt a tanácsadója, mások viszont az átvételkor szembesültek a változással. A jó hír az, hogy a vállalat ígérete szerint, amint decemberben megérkeznek a hiányzó alkatrészek, utólag díjmentesen beszerelik azokat az érintetteknek.

Írásba azonban senki nem kapta ezt az ígérvényt, úgyhogy, amennyiben vannak hazai érintettek, aki így kapja az autóját, és hajlandó átvenni, azt javasoljuk emailben kérjen megerősítést, hogy valami legyen a kezében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.