Elkészült a NIO első európai akkucsere állomása

Megépült és jelenleg tesztelés alatt áll a NIO legelső akkumulátorcserélő állomása Norvégiában, ahol a vásárlók mindössze néhány perc leforgása alatt kaphatnak teljesen feltöltött akkucsomagot a lemerült helyére.

Az akkucsere nem kötelező, a NIO elektromos autóit tudják saját akkumulátorral is kérni azon ügyfelek, akik inkább a töltőcsatlakozón keresztül szereznének elektromosságot az utazáshoz, ám sajtóértesülések szerint a norvég vásárlók 92%-a befizetett az úgynevezett Battery as a Service (BaaS) szolgáltatásra. Ez nem csupán az akkucsere állomások használatát foglalja magában, hanem a megfelelő előfizetéssel azt a lehetőséget is, hogy a különböző méretű akkumulátorok között válogassanak és igény szerint kisebbet, vagy nagyobbat szereltessenek be járművükbe.

 

2022 végéig összesen 20 Power Swap akkucsere állomás épül Norvégiában. A NIO legelső modellje Európában az ES8 SUV, melynek kiszállítása szeptember legvégén kezdődött. A második európai piac Németország lesz 2022 utolsó negyedévében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.