Online vásárolhatnak plusz lóerőket autójukba a Polestar-tulajdonosok

Megjelent egy új Over-the-Air szoftverfrissítés a Polestar 2 Long Range Dual Motor változatához, amely 50 kW (67 lóerő) teljesítményt és 20 Nm forgatónyomatékot telepít a villanyautó kétmotoros hajtásláncába. A 350 kW-os és 680 Nm-es rendszer ezáltal éppen ugyanazt tudja, mint amit a nyári Goodwood Festival of Speed rendezvényen parádézó különleges Polestar 2 hajtáslánca, csak ott még a futóművet is sportosabbra állították a mérnökök, míg a tervezők csinos dizájnelemeket szereltek fel, amit nyilvánvalóan egy internetes frissítéssel nehezen lehetett volna megoldani.

A frissítéssel a gyorsulás 0 és 100 km/h között 0,3 másodperccel kevesebb időt, 4,4 szekundumot vesz igénybe, 80 és 120 km/h között viszont már fél másodpercet hasít le az alapmodell gyorsulási idejéből a fejlesztés. Az extra teljesítmény és nyomaték a 70-130 km/h-s tartományban fejti ki hatását.

A szoftverfrissítés nem ingyenes, átlagosan (az országtól függően) 1000 euróba kerül. Jelenleg az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban, Svájcban, Finnországban, Dániában, Németországban és Ausztriában van lehetőség letölteni a Polestar Extras webshopból, és feltelepíteni. Észak-Amerikába 2022 első felébe érkezik.

Thomas iNglestat, a vállalat igazgatója úgy fogalmazott: A frissítés rávilágít arra, hogy az összekapcsolt technológiák hogyan alakíthatják át az autógyártó és ügyfelei kapcsolatát. A Polestar 2 vezetési élményére igazán büszkék vagyunk. Egyébként is nagyon szórakoztató vezetni, de ezzel a frissítéssel még többet tudunk nyújtani ügyfeleinknek, akik esetleg egy kis extra izgalomra vágynak.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.