Újabb elektromos autó töltő Szolnokon

Tényleg úgy tűnik, hogy a töltők vonzzák egymást. Miközben az országban vannak olyan fehér foltok, ahol 100 km-es körzetben semmi nincs, addig Szolnokon már a harmadik elektromos autó töltési helyet adták át a napokban. Szolnok a keleti országrész villanyautós központja, lévén a városközpontba telepített CHAdeMO rendszerű villámtöltő használatával érhetők csak el az ország dél-keleti és a keleti városai. A Type2-ről tölthető autók a Hotel Tranzit parkolójában tudnak áramot vételezni 22 kW-on (ha a fedélzeti töltőjük tud ennyivel tölteni), ami a CHAdeMO esetleges leállása esetén lassú vésztartalékként is szolgálhat.

Múlt héten egy újabb 22 kW-os AC töltő készült el, ezúttal a Ring Autóház belső parkolójában. A töltő feladata ugyan nem a helyi vagy az átutazó forgalom támogatása, hanem a Hyundai bemutató autók töltése, de a szalon vezetése nyitvatartási időben szívesen biztosít töltést  más villanyautósoknak is. Mivel a töltőn nem Type2-es aljzat, hanem a fixen szerelt kábel végén egy Type2-es csatlakozó van, a töltővel Type1 csatlakozós autókat (pl. Nissan LEAF vagy Peugeot iOn) nem lehet tölteni. A töltő használata ingyenes, a töltés a kábel csatlakoztatása után automatikusan indul.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?