Újabb fontos vevőt kapott a Semi

Folyamatosan növekszik azon vállalatok száma, amelyek a jövőben a Tesla elektromos kamionját szeretnék áruszállításra használni a környezeti lábnyomuk és költségeik csökkentése érdekében. A legújabb vásárló nem más, mint a világ legnagyobb logisztikai vállalata, a DHL, akinek a jelenlegi 10 darabos előrendelése körülbelül 200-ra tornázta fel az eddig megrendelt és hivatalosan be is jelentett Tesla Semik számát. Információink szerint a németországi székhelyű vállalat az Egyesült Államok nagyvárosaiban, gyorsabb kiszállításoknál fogja használni a járművet, de a nagyobb távolságokon való alkalmazás is szóba kerülhet a biztonsági és kényelmi szempontok tesztelése után.

http://fleetnewsdaily.com/wp-content/uploads/2017/11/DHL.jpeg
Forrás: FleetNewsDaily

A Semire már több logisztikai társaság és élelmiszerlánc is bejelentette igényét, köztük a Walmart, a világ legnagyobb vállalata árbevétel alapján, azonban szinte mindannyian csak kisebb számban rendeltek meg Semit, valamint a tervezett használatuk minden esetben rövidebb távú, raktártól kikötőig, vagy raktár és bolt közötti. Ez az elektromos kamion hatótávját illetően fennálló bizonytalanságra utal.

Jim Monkmeyer, a DHL Supply Chain divízió észak-amerikai szállításokért felelős elnöke továbbá a Tesla körüli problémákkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy egyáltalán nem aggódik, hogy a megrendelt kamionok időben megérkeznek-e, valamint hozzátette:

“Valaminél, ami ennyire új és összetett, mint a Semi, nem tudom, hogy számíthatunk-e a pontos dátumokra. Tisztában vagyunk kihívásokkal, amikkel szembenéznek. Ez a jövő, és mi a kezdetektől fogva a részesei akarunk lenni.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.