Gigafactory 3 alapkőletétel: Elon Musk elindította Sanghajban a gyár építését

Azt már tavaly nyár óta tudjuk, hogy a harmadik gigagyár a kínai metropolis, Sanghaj ipari területén épül fel és októberben azt is megírtuk, hogy az évi 250 ezer Model 3-ra és 250 ezer Model Y-ra méretezett autó és akkumulátor gyár 2020-ban kezdheti meg a tömegtermelést. Most viszont újabb fontos mérföldkőhöz ért el a projekt amit Elon Musk személyes jelenléte és a város polgármesterének látogatása fémjelzett. És Musk Twitteren újabb érdekes részelteket, na meg egy tőle megszokott teljesíthetetlen ütemtervet is megosztott.

Alapkőletétel

A mai sajtóesemény apropója a gyár hivatalos alapkőletétéle volt – persze ez csak formalitás, helyi információk szerint az építkezés mér december 17 óta tart.

A 865 ezer négyzetméteres földterületet a Tesla 150 millió dollárért vásárolta és mindezt, mind a további beruházást helyi bankok finanszírozzák állítólag nagyon kedvező feltételekkel. Az állami támogatás és hátszél többek között abban is megnyilvánul, hogy például a szokásos 80 nap helyett 37 nap alatt kiépült gyár 1200 kVA teljesítményűre tervezet elektromos becsatlakozása, valamint, hogy a polgármester személyesen szólította fel a helyi építőipari cégeket, hogy kezeljék kiemelt beruházásként a Tesla projektjét és sorolják előre.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ismét csatát nyert a Tesla az autókereskedők ellen

Tarthatatlan ütemterv?

Musk Twitteren egyébként további részleteket osztott meg  a beruházás ütemezéséről és az itt készülő autókról

A tervek szerint mér idén nyáron elkészülhet az első ütem, majd év végéig megindul a termelés is. Persze elsőre ez még nem fogja az autók teljes körű gyártását jelenteni (erről Musk korábban beszélt), hanem inkább valamiféle végszerelést várhatunk. 2020-ban azonban megkezdődik a tömegtermelés, immár helyi beszállítókkal. Korábban az a hír is felröppent, hogy akár a Panasonicon kívül más partnert is kereshetnek a cellák gyártásához, de ez még nincs eldöntve.

Musk most azt is megosztotta, hogy az új üzem kizárólag Kínát és a környező államokat szolgálja majd ki és a Model 3/Y olcsóbbik verzióit gyártja majd a helyi piacra. A prémium, feltehetően a Performance, változatok, valamint az S és az X továbbra is Amerikában készül majd. A kínai termelés kapcsán egyébként Sandy Munro iparági szakértő a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a helyi munkaerő és beszállítók használatával akár 20%-kal is csökkenhetnek a Tesla költségei az ott gyártott autókon.

EZT OLVASTAD MÁR?  2020-ban már Európában is kapható lesz Fisker percek alatt feltölthető villanyautója

Hogy mennyire reális fél év alatt felépíteni bármit is az egy érdekes kérdés, de ne felejtsük el Kínában nagy gyakorlatuk van ebben a műfajban, például építettek mér 19 nap alatt 57 emeletes felhőkarcolót is. Azt is érdemes felidézni, hogy Fremontban 1 hónap alatt építették meg azt a bizonyos könnyűszerkezetű „sátrat” és GA3 jelű végszerelő sort, amely heti 1000 Model 3-at szállított le a 3. negyedévben. Ezzel együtt benne van a projektben az „Elon time” faktor, azaz a Tesla vezetőjének ambiciózus, de teljesíthetetlen ütemtervei.

Követjük majd a fejleményeket.

Zárásul, mandarinban haladó olvasóink részére – így nézett ki az esemény meghívója:

 

Autok: ,

Elektromos autót használsz?