Töltőhálózatot épít a Hyundai Dél-Koreában

Az insideevs.com híre szerint a Hyundai csoport (azaz a Kia és a Hyundai) összesen 100 db 350 kW teljesítményű villámtöltőt telepít Dél-Korea stratégiailag fontos helyszíneire, összesen 20-30 helyre. A 100 töltő telepítése 8,5 millió dolláros nagyságrendű beruházást jelent. A számlát teljes egészében a Hyundai-Kia fizeti, a projekthez nem tartozik állami támogatás. A töltők a CCS Combo 1 szabványt támogatják majd.

350 kW-os CCS töltőfej és kábel

Nekünk Magyarországon ezúttal nem a konkrét hír fontos, vélhetően nem sokan fogjuk villanyautóval átszelni a távoli országot, hanem a mögöttes tartalom. Úgy tűnik fokozatosan minden gyártó ráeszmél arra, hogy az elektromos autók eladásához a töltőhálózatot is ki kell építeni. A Tesla első perctől ebben a modellben gondolkodott és a Nissan is számos töltőoszlop telepítését támogatta, az utóbbi időben pedig felgyorsult a német autógyártók közös projektje, az Ionity hálózat kiépítése is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.