Indul az utolsó versenyhétvége

Szombat délután már lassan az összefoglalónak kellene következnie, ez alkalommal azonban New Yorkból jelentkezik a Formula-E száguldó villanycirkusza. A nagy távolság egyúttal időeltolódást is jelent. A másik szokatlan dolog, hogy a versenyhétvége kifejezés ezúttal egyáltalán nem túlzás, ugyanis szombaton és vasárnap is lesz egy-egy futam. Ez a két nap adja majd ki a világbajnoki pontversen végleges állását, melyben jelenleg Jean-Éric Vergne vezet némi előnnyel, de a második helyre az első tízből szinte bárki esélyes.

A bajnokság állása az utolsó két futam előtt. Forrás: fiaformulae.com

A már említett időeltolódás miatt a mai futamot 22:00 órai kezdettel közvetíti az Eurosport 1 csatorna. Érdemes azonban minimum egy negyed órával előtte bekapcsolni a tévét mert várhatóan remek összefoglalót kapunk az időmérő futamokról is. A második New York-i versenyt vasárnap, ugyanebben az időpontban ugyanazon a csatornán láthatják a villanyhajtás iránt elkötelezett autósport rajongók.

Forrás: fiaformulae.com

Ahogy az előző futamok és évadok követői megszokhatták most is a belváros ad otthont a kipufogógázoktól mentes száguldozásnak. A 2373 méteres pályát Brooklyn keleti részén alakították ki, közvetlenül a kikötő mellett. A pálya teljesen sík és 14 kanyarból áll, de hosszabb egyenesekből is akad néhány, ahol ki lehet használni a fanboost vagy az attack mode adta 25 kW plusz teljesítményt.

EZT OLVASTAD MÁR?  Holnap Rómából jelentkezik a Formula-E

A gyakorló futamokat most is, mint mindig, élőben követhetitek a Formula-E Youtube csatornáján.

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Végzettségem szerint villamosmérnök és közgazdász vagyok. 10-15 éve olvasok autós magazinokat. Azóta várom az elektromos autók elterjedését de még ma is hatalmas az ellenállás a műfajjal szemben. Írásaimmal szeretném érthetővé tenni az elektromos járművekkel kapcsolatos fogalmakat, mértékegységeket és szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy milyen szempontok szerint érdemes közelíteni a villanyautózás felé.