Retro sportkoncepcióból lenne a következő Hyundai IONIQ?

A tavalyi frankfurti autókiállításon bemutatott Hyundai 45 nevet viselő elektromos tanulmányt követően az idei Genfi autószalon idejében online prezentált Prophecy koncepció is sorozatgyártásba kerül – tudta meg az Auto Express magazin a dél-koreai autógyártó dizájnközpontjának igazgatójától. Mindkét villanyautót különleges formaterv jellemez: a 45 vonalaihoz az 1970-es évekből merítettek ihletet a tervezők, míg a Prophecy a ’30-as évek áramvonalasságát örökölte. Ha nem is egészen ebben a formában, de az egyedi külső a gyártósoron is megmarad, a Hyundai ugyanis egymástól jól megkülönböztethető autókat szeretne piacra dobni a jövőben. Csakúgy, mint a 45 alapján készülő, 2021-ben érkező tisztán elektromos crossover, a Prophecyből kifaragott jármű is a gyártó Electric-Global Modular Platform (E-GMP) padlólemezére épül majd.

Ami ennél is érdekesebb, hogy a brit újságírók szerint a hipermodern kupészerű tanulmány nagy eséllyel a mostani IONIQ utódjaként jelentik meg. Habár formára teljesen különbözik a két modell, és nehéz elképzelni, hogy bármi hasonlóságot mutasson a végeredmény, SangYup Lee állítja, hogy a gördeszka alakú platform lehetővé teszi majd az autó sokkal szedánosabb kialakítását, ami a jelenleginél lényegesen nagyobb utas-, és csomagtérrel fog járni.

A Hyundai április elején további képeken és videókon mutatta be a Prophecy izgalmas funkcióit, de azt továbbra sem tudjuk, hogy pontosan mi is hajtja a tanulmányt.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.