Új elektromos Opel megy gyártásba az év végén

Megkezdődött az Opel Mokka második generációjának a közúti tesztelése, mely most először tisztán elektromos meghajtással is választható lesz a belsőégésű motorral hajtott típusok mellett, egyből az értékesítés kezdetétől – jelentette be a német autógyártó a honlapján. A vállalat már 2018-ban, a PACE! elektromobilitási stratégia bemutatása után nem sokkal elárulta, hogy 2020 a Vivaro közepes méretű furgon, valamint a Mokka típusjelzésű szubkompakt sportterepjáró teljesen villanyos változatainak éve lesz, de azóta ez utóbbiról egészen mostanáig nem tett további említést. Az autó tulajdonságairól most sem derült ki semmi, a sorozatgyártás azonban már az év utolsó negyedévében megkezdődik, így a vásárlók 2021 elején át is vehetik a rendelésüket. A brit Autocar szerint körülbelül 135 lóerőre és egy 50 kWh-s akkumulátorra kell számítanunk, ami egy közel 320 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, a dizájn pedig számos hasonlóságot mutat majd a GT X Experimental koncepcióautóéval. Az első generációs Opel Mokka gyártása 2012-ben kezdődött, az Egyesült Királyságban Vauxhall Mokka, az Egyesült Államokban és Kínában pedig Buick Encore néven forgalmazzák. A 2016-os ráncfelvarrás alkalmával Mokka X-re módosította a nevét az Opel, ám az X-et a jövő évtől ledobja magáról a terepjáró. Az új nemzedék bemutatkozásának dátumát egyelőre nem ismerjük, de az Opel azt ígéri: hamarosan.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.