Nagyszabású töltőfejlesztésbe kezdett az Amazon Németországban

Hatalmas elektromos autó töltő fejlesztést jelentett be az Amazon. A cég korábban is fontosnak tartotta a kiszállítást végző flotta elektromosítását, például 100 000 db kiszállító autót rendeltek a Riviantól, bár ezekről még nem tudjuk, hogy csak az Egyesült Államokban kerülnek majd az utakra, vagy a világ többi részére is jut belőlük.

Az azonban tény, hogy Németországban is jó úton haladnak a tisztább szállítási módra váltással. Az esseni elosztóközpontjukban naponta több mint 150 elektromos kiszállító jármű üzemel, ami azt jelenti, hogy 11 szállító partnerből 8 már elektromos járművekre váltott. A flotta üzemeltetéséhez Essenben 340 db elektromos autó töltő kiépítését jelentették be. A töltőinfrastruktúra kiépítését a LUEG BaseCamp GmbH végzi.

Mercedes-Benz eVito flotta Münchenben az Amazonnál (fotó: Daimler)

Németország egyéb régióiban is folyamatban van az átállás, a bochumi elosztóközpont két szállítópartnere már 40 elektromos járművet üzemeltet. Egy januári Amazon bejelentés szerint a Munich-Daglfing elosztóközpontban 60 töltőpontot építettek ki, amely akkor nagy számnak tűnt, de az esseni beruházás mellett eltörpül. Bajorországban 40 db StreetScooter és 10 db  Mercedes eVito kisteherautóból áll a flotta.

Advertisement
EZT OLVASTAD MÁR?  Akkumulátoros és üzemanyagcellás kisteherautókat is gyárt majd a Mitsubishi Fuso

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2019-ben csatlakoztam szerzőként a villanyautosok.hu csapatához, de már 2017-től aktív villanyautós vagyok. A környezetvédelmet fontosnak tartó családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszem helyben megtermelni. Az áramot természetesen a háztetőn lévő napelemekkel, a zöldséget és gyümölcsöt pedig a kertben. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.