Villanyóra #41 – Kipróbálnád a villanyautózást néhány napra?

Sokan nem tudják elképzelni, hogy milyen lehet napi szinten kis hatótávú villanyautóval megoldani a közlekedést, és így nem is mernek belevágni egy nagyobb összegű beruházást igénylő villanyautós kalandba. Ma azonban már több lehetőség is kínálkozik az elektromos autók kipróbálására, és köztük akad olyan is, ahol több napra és hosszabb utakra is el lehet vinni a járművet. Az egyik legegyszerűbb közülük a MOL Limo, amelynek flottája a héten 30 db. Hyundai Kona electric-kel bővült. A bővülést bejelentő sajtótájékoztató után rendezett tókerülő túrán a Villanyautósok/Autósélet csapata (Karner Miklós, az Autósélet főszerkesztője volt a csapattársam) 9,6 kWh/100 km-es fogyasztással teljesítette a 109 km-es távot, amivel nem csak a legtakarékosabb csapat díját hoztuk el, de azt is igazoltuk, hogy ideális körülmények és óvatos vezetés mellett a 39 kWh-s Kona akár 400 km hatótávra is képes. A podcastban beszélgettünk még az olcsó elektromos autókról, egy villanytrabant kapcsán az elektromosra való átépítésről és a norvég villanyautó piacról is.

A Villanyóra támogatója a MOL Plugee, Közép-Kelet-Európa legnagyobb autópályás e-töltő hálózata.

Az előző epizódokhoz hasonlóan ez a Villanyóra is elérhető Youtube-on, így akinek ott kényelmesebb nézni/hallgatni, az megteheti.

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.