Villanyóra #47 – Meddig bírják a napelemek?

A Villanyóra 47. adásában a szerkesztőség legújabb tagja Sol Invictus (Papp László) is bemutatkozik a hallgatóknak, aki az utóbbi hónapokban napenergiás és gazdasági témákban írja cikkeinket. Ezúttal is volt vendégünk, mégpedig Kitzinger Zsolt, aki a magyarországi napelemes energiatermelés egyik úttörője, nevéhez fűződik az első hazai hálózatba visszatermelő napelemes rendszer, amely 2003-tól működik. A háztartási méretű kiserőművek mellett a nagyobb napelemes rendszerekről, a v2g (vehicle to grid) technológiáról, a napelemek és az akkumulátorok fejlődéséről és várható jövőjéről beszélgettünk.

A Villanyóra támogatója a MOL Plugee, Közép-Kelet-Európa legnagyobb autópályás e-töltő hálózata.

Az előző epizódokhoz hasonlóan ez a Villanyóra is elérhető Youtube-on, így akinek ott kényelmesebb nézni/hallgatni, az megteheti.

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.