Száz új 300 kW-os ultra-töltő Ausztriában

Az elektromos autó vásárlást halogatók egyik ellenérve, hogy nincs 1000 km hatótáv egy töltéssel, a másik, hogy túlságosan hosszú a töltési idő. Az ezer km-es villanyautóra ugyan kicsit még várni kell (nem mintha a jelenlegi 300-600 km nem lenne elég), utóbbi azonban már egyre kevésbé jelent problémát. Ezúttal az osztrák Smartrics és a német ENBW közös vállalata, a Smatrics mobility+ jelentette be száz új, akár 300 kW teljesítményre is képes töltőoszlop telepítését Ausztriában.

Fotó: Smartrics

Az első 20 töltőt még idén üzembe helyezik, a további 80 db telepítése pedig 2021-ben történik meg. Az új cég fogja üzemeltetni a Smartrics jelenlegi töltőit is, ezzel a Smatrics mobility+ lesz Ausztria legnagyobb szolgáltatója. A cég hálózatát 250 helyszínen összesen 450 töltőpont alkotja, melyek közül 100 helyszínen 250 db villámtöltő található, ehhez adódik majd a fentebb említett 100 db ultragyors töltő. Az új töltőpontokból autópályás helyszínekre és belvárosokba egyaránt jut majd, ugyanis a program célja nagy teljesítményű töltőkkel lefedni a városközpontokat és a főútvonalakat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.