Íme a Mercedes kisméretű családi villanyautója

Ma délelőtt egy online sajtótájékoztatón bemutatkozott a Mercedes-Benz Concept EQT, a családi utazások  és a szabadtéri programok kedvelői számára indított vadonatúj kategória előhírnöke. Hagyományos meghajtással ez a jármű a T osztály elnevezést kapja, amikor 2022-ben a német prémium márka megkezdi a forgalmazását, ezt követően azonban tisztán elektromosan is elérhetővé válik a kompakt kisbusz. A Mercedes állítása szerint az EQT dizájnja nagyon közel áll majd a ma prezentált koncepcióéhoz.

A 4,945 méter hosszú, 1,863 méter széles, és 1,826 méter magas tanulmányra a vállalat a piac legelső teljesen elektromos prémium kis méretű haszongépjárműveként hivatkozik, amely az EQV-t jellemző praktikusságot, tágasságot, kényelmet, és minőséget kínálja egy kompakt kiszerelésben. A villanyautó mindkét oldalán tolóajtó könnyíti a második és harmadik üléssorokra való beszállást. A második sorba akár három gyerekülés is beszerelhető, a harmadik sor két ülése pedig felnőttek számára van tervezve, így teljes értékű ülésnek számítanak. Ezek akár ki is vehetők vagy le is hajthatók a csomagtér növelése érdekében.

A Concept EQT a Mercedes-Benz EQ-sorozatának elegáns dizájnelemeit hordozza. A hűtőrácsot helyettesítő fekete panelen a márka emblémájára hasonlító kis csillagok világítanak, s ez a mintázat az egész karosszérián végigfut, beleértve a 21 colos keréktárcsákat, valamint az utastér világosságát garantáló panorámás üvegtetőt is.

Az MBUX infotainment rendszer megjelenítése a központi érintőképernyőn történik, amelyet saját felületén, a kormánykeréken elhelyezett érintésérzékeny gombokkal, illetve a hangunkkal is vezérelhetünk. A rendszer Over-the-Air módon is képes frissítéseket fogadni.

A hajtáslánc tulajdonságairól egyelőre nem tett említést a Mercedes-Benz.

This slideshow requires JavaScript.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.