Elkészült a 25.000. Tesla Supercharger

A Tesla már az autógyártás kezdetén felismerte, hogy a töltőhálózat legalább annyira fontos, mint maga az autó. Persze volt honnan ihletet meríteni, hiszen már a GM EV1 vásárlók is ingyenes, nyilvános töltőhálózatot használhattak. A Supercharger hálózat fejlődése a 2012-es indulástól töretlen, sőt, szerencsére egyre gyorsul.

A Tesla Supercharger hálózata

Az előző év végén 2100 helyszínen mintegy 20.000 töltési pontot használhattak a Tesla tulajdonosok, 2021 május elejére pedig a töltőoszlopok száma elérte a 25.000-et, amelyek összesen 2700 helyszínen helyezkednek el.

A környezetvédelem is egyre nagyobb szerepet kap az amerikai gyártó töltőhálózatában. Néhány hete a Föld napján Justin Lange bejelentette, hogy 2021-től megújuló energiával fogják ellátni a Superchargereket igénybe vevő Tesla tulajdonosokat.

A gyártási- és telepítési megoldásnak köszönhetően a közeljövőben tovább gyorsuló fejlődésre, hálózatbővítésre számíthatunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.