Elcsendesedtek a budapesti polgárőrök

Nyolc darab tisztán elektromos meghajtású robogót állított szolgálatba a budapesti polgárőrség. A járműveket a városi elektromos robogók világszerte ismert kínai gyártóvállalata, a NIU szállította a közrend és közbiztonság fenntartásáért dolgozó szervezetnek, amely a főváros négy kerületében segíti majd a rendőrség munkáját a károsanyag-kibocsátásmentes kétkerekűekkel.

Forrás: NIU

Az ünnepélyes átadásra a múlt héten került sor a rendőr-főkapitányság Teve utcai székháza előtt. Az eseményen, ahol a robogók mellett a motoros polgárőrök új formaruhája is bemutatkozott, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy is részt vett, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a vásárlás során szerepet kapott a környezetvédelem is. A hagyományos hajtásláncú gépjárműveknél lényegesen hatékonyabban működő villanyrobogók nem csupán a budapestiek levegőjét nem szennyezik, de a városi zajt sem növelik tovább.

Forrás: NIU

A lenti videóban egy pillanatra feltűnik a NIU robogóinak típusjelzése, ami az NQi Sport. Ezen járművek Bosch-motorja maximálisan 1800 W leadására képes, hatótávjuk pedig 40-50, vagy 60-70 km környékén alakul a választott akkumérettől függően.

Forrás: NIU

A NIU termékeivel együtt összesen több mint 30 motorkerékpár szolgálja a budapesti polgárőrség flottáját.

A NIU N1s típust korábban már a Villanyatosok.hu csapata is kipróbálta.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.