Főoldal » elektromos autó » Már most népszerű az átépített Opel Manta, gyártásba is vihetik

Már most népszerű az átépített Opel Manta, gyártásba is vihetik

Akiket izgalomba hoznak a modernizált, tisztán elektromossá alakított klasszikus autók, azok mostanra bizonyára már tudják, hogy május 19-én bemutatkozik a Manta GSe ElektroMOD, amelyet az 1970-es Opel Manta A alapján készítenek a németek. Habár ez idáig semmi műszaki adatot nem árult el az Opel, mindössze a jármű orrába telepített digitális kijelzőt mutatta meg, a cég vezérigazgatójának elmondása szerint hatalmas az érdeklődés az egyébként csupán egyszeri bemutatóautónak épült modell iránt. Éppen ezért fontolgatja az Opel, hogy akár sorozatgyártásban is visszahozza a sportkupét.

Michael Lohscheller a Business Insidernek adott interjújában nyilatkozott arról, hogy legvadabb álmaiban sem számított ennyire elsöprő pozitív visszajelzés-áradatra:

„Még mindig meg vagyok döbbenve, hiszen még csak az első néhány képet mutattuk meg az autóról, és nem az egész autót. Úgy tűnik, Németország várja a Mantát.”

Ezt követően hozzátette, hogy hamarosan teljes valójában is bemutatják a modellt, azután pedig bizonyosan lefuttatnak egy piackutatást, amely megadja a választ arra a kérdésre, hogy lesz-e új Manta, vagy sem. Amennyiben igen, úgy meg kell őrizni azt a pozitív képet, amiért a vásárlók szerették a klasszikust, és ezt természetesen át kell ültetni a jövőbe. Az elektromobilitás kontextusában – folytatta a vezérigazgató, tehát ha sorozatgyártásban is visszatér a Manta, akkor elektromos meghajtást hoz magával.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.