Hivatalos: ember vezette a rommá tört texasi Teslát

Úgy néz ki elhamarkodottak voltak azok a szalagcímek amelyek a gyilkos Autopliotot látták a texasi Tesla baleset hátterében. Megszületett az előzetes szakértői jelentés, amely egyértelműen leszögezi: még csak bekapcsolni sem engedte magát a rendszer a kérdéses útvonalon.

Összefoglaljuk mi tudható jelenleg.

Zűrzavar

Mint arról mi is beszámoltunk, alig egy hónapja, április 17-én tragikus autóbaleset történt Houston külvárosában, Springben, amelyben két ember életét vesztette. Természetesen rengeteg halálos baleset történik naponta a világon, ez pedig azért kapott helyet a világ számos újságjának címlapján mert egy Tesla Model S volt a főszereplője és felmerült, hogy nem volt sofőr a vezetőülésben.

Ahogyan korábban írtuk, a balesetről nyilatkozó rendőr dobta be a köztudatba, hogy amikor a tűzoltók levonultak, az egyik utast a jobb első, a másikat a bal hátsó ülésben találták meg holtan, ezért felmerül, hogy be volt kapcsolva az Autopilot. Később más források arról számoltak be, hogy igazából nem is ez a rendőr volt illetékes a területen, hanem egy másik őrsről vonultak ki kollégái. Elhangzott egyébként a részéről egy olyan állítás is, hogy a tűzoltók 4 órán át harcoltak a lángokkal – ezt később maga a mentést vezető tűzoltóparancsnok cáfolta. Mint elmondta, kollégái pár perc alatt eloltották a lángokat, de az autó akkucsomagját még néhány órán keresztül, folyamatos, szerényebb mennyiségű vízsugárral hűtötték, hogy ne lobbanjon vissza.

Az eddig megszólaló tanúk és ismerősök arról számoltak be, hogy egy 59 éves úriember és felesége látták vendégül egy 69 éves barátjukat, együtt vacsoráztak, a két férfi pedig ezalatt az autó képességeiről beszélgetett. Az esete végén a házigazda és barátja beszálltak a Teslába, hogy kipróbálják a kocsit. Az örömautózás azonban alig pár méter után tragédiába torkollott, amikor az autó az első kanyarban kiszaladt az útról és fáknak csapódott.

Humanpilot

A baleset kapcsán azonnal kész tényként kezelte a sajtó, hogy a Tesla robotpilótája volt felelős. Akadt még olyan fogyasztóvédő lap is, amelyik videón demonstrálta, hogy hogyan lehet átverni a rendszert, hogy az akkor is tovább működjön, ha a sofőr már nem tartózkodik a vezetőülésben. (Az eset pikantériája, hogy míg a Tesla rendszerét csak egy 3 lépcsőből álló procedúra és plusz felszerelés beiktatásával tudták kicselezni, idő közben felkerült egy videó az internetre, amely azt mutatja, hogy a tesztben egyik pozitív példaként emlegetett Ford utasfigyelőjét sem érdekli, ha menet közben eltűnik a súly az ülésből, de a Tesla rendszerével szemben az sem zavarja, ha menet közben kikapcsoljuk a biztonsági övet.)

A balesetet az elmúlt hónap során a két illetékes amerikai közlekedésbiztonsági szerv, az NTSB és az NHTSA közösen vizsgálta a helyi rendőrség és a Tesla bevonásával. Az autó adattároló rendszere oly mértékben károsodott, hogy abból információt nem tudtak kinyerni, de egy hasonló évjáratú és felszereltségű Teslával lemodellezték a baleset helyszínén az eseményeket.

Az NTSB, amely többek között arról híres, hogy légiközlekedési baleseteknél akár a roncs darabjaiból is újjáépíti a gépet, hogy a végére járjon a baleset okának, most kiadta előzetes jelentését a texasi szerencsétlenségről. A szakvélemény egyértelmű: az adott útszakaszon az Autopilotot nem lehet aktiválni. A vizsgálat eredménye szerint, a távolságtartó tempomatot ugyan be lehet kapcsolni, de az automatikus kormányzást nem engedélyezi az autó. (Ez feltehetőleg annak tudható be – tesszük mi hozzá -, hogy egy felfestések nélküli mellékútról van szó, ami nincs engedélyezve a rendszernek.)

Az NTSB jelentése azt is megemlíti, hogy kielemezték a tulajdonos házának biztonsági kamerái által rögzített felvételeket is. Bár szemtanúk korábban azt mondták, hogy a tulaj nem is az első, hanem a hátsó ülésre ült be, a videófelvételeken az látszik, hogy baloldalt elöl szállt be az autóba. Mintegy 160 méterrel később, az autó a padkán, egy vízelvezető csatornán és egy emelt csatornafedélen keresztül száguldva a fákba csapódott.

Az NHTSA jelentése még várat magára, a balesetnek hivatalos oka egyelőre nincsen.

A címlapkép forrása az NTSB.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.