Még olcsóbb lett a magyar Tesla Model 3

Ha azt mondtuk, váratlan lépés volt a Teslától, hogy itthon a korábban becsültnél jó 1-2 millióval olcsóbban, 15 millió forintos induló áron kezdett a legolcsóbb autójuk, akkor most nyugodtan mondhatjuk, hogy egy héten belül másodszor okoz meglepetést a kaliforniai vállalat magyar képviselete.

Még lejjebb vitték az árakat.

Biztosra mennek

Az ok nem az érdeklődés hiányában keresendő, sokkal prózaibb annál: biztosra akarnak menni.

Amikor múlt pénteken elindult a magyar nyelvű Tesla oldal, meglepve tapasztaltuk, hogy 14.999.900 forintnál kezdődött a Model 3 SR+. Ekkor azonban még az a hír járta, hogy 16 millióra módosul az állami támogatás felső értékhatára a maximum 5 személyes autók esetén. Nem így lett, 15 milliónál húzták meg a határt.

A Model 3 ára még így is 100 forinttal a küszöb alatt marad, gondolhatnánk, azonban ahogy a cégnél Európában egységesen 1000 euró, magyar webshopban 360.000 forint az üzembehelyezési díj. Bár mi a szerkesztőségben továbbra is úgy értelmezzük a pályázat szövegét, hogy csak magának az autónak a vételára számít, a kiírás kétség kívül nem száz százalékig egyértelmű, a Teslánál pedig biztosra akartak menni. Gondoljunk bele, ha a pályázat kezdetét megelőző munkanapon jön ki egy olyan egyértelműsítő frissítés az IFKA-tól, ami kedvezőtlen lenne a cégnek, mennyi felháborodott ügyfelük lenne. (Az előző pályázati kiírásnál is volt egy apró változtatás, ami alig pár nappal a startpisztoly eldörrenése előtt, június 10-én jelent meg, tehát az elgondolás nem pusztán elméleti).

Bukjuk a foglalót, de annyi baj legyen

Így aztán léptek egy merészet a vállalatnál, és 360 ezer forinttal csökkentették az árat, hogy bárhogyan is értelmezzék a szöveget a döntéshozók, az autó alapára mindennel együtt 15 millió alatt maradjon.

A változás nem automatikus, aki szeretne élni a csökkentett ár adta kedvezménnyel, annak törölnie kell rendelését és újra meg kell ismételnie a foglalást. Ez egyben azt is jelenti, hogy elveszíti a 36 ezres foglalót, de még így is 324 ezer forinttal beljebb van, úgyhogy szerintem senki nem fog reklamálni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.