Egy hetet csúszik az új Model S átadója

Az Elon time továbbra is működik, de ha minden jól megy csak egy további hetet kell várnunk.

Mennyi idő kell Mr. Scotty?

Elon Musk hadilábon áll a határidőkkel – ezen még ő maga is viccelődik. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy mindig ultra ambiciózus, szinte lehetetlen célokat tűz ki, amik bár csúsznak, de végül mégis, jóval a versenytársak hasonló megoldásai előtt megvalósulnak. Kicsit olyan ez, mint az eredeti Star Trek sorozatban, Scotty főmérnök és Kirk kapitány munkakapcsolata, ami azóta már mémként a popkultúra része lett. Ez nagyjából így működött:

  • Scotty, nem működnek a hajtóművek, az ellenség szétlőtte őket. Mennyi idő kell a javításhoz? 
  • 3 hét, kapitány.
  • 1 napod van Scotty!
  • Rendben uram, 3 órán belül meglesz!

Nos, a Tesla esetében ez a 3 óra néha csúszik – bár az is igaz, a Model 3 és a Model Y sorozatgyártása is a kitűzött határidő előtt kezdődött meg, még ha előbbibe majd bele is pusztult a cég.

Az új Model S Plaid változatának sorozatgyártása most már javában folyik, a drónvideók bizonyítják, hogy rengeteg autó készül, azonban Musk úgy érzi a szoftveren kicsit még reszelniük kell. Az eredeti bejelentés szerint június 3-án adták volna át az első autókat a vásárlóknak, és valószínűleg ekkor osztottak volna meg több új, eddig ismeretlen részletet az autóról. Ilyen lehet például a prediktív, automatikus irányválasztás, a tényleges hatótáv, illetve a töltési teljesítmény.

Musk friss bejelentése szerint azonban  még kicsit tekergetnek a szoftveren, és egy héttel később, június 10-én lesz az átadó, bemutató. Ahogyan az várható volt, élő közvetítés is lesz az eseményről, de aki nem szeretne emiatt hajnalban a gép előtt gubbasztani, vagy hadilábon áll az angollal, az se csüggedjen, másnap reggel mér elérhető lesz cikkünk a bemutatóról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.