Elindult a cégek villanyautó vásárlási pályázata

Ma reggel 8:01-től nyújthatnak be pályázatot gazdasági társaságok elektromos autó vásárlására. A lakossági pályázat káoszba fulladt, és egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy a céges pályázat indulására sem sikerült javítani a rendszer alapvető hiányosságait. Az IFKA oldala most sem engedi be a pályázni vágyókat.

Egyetlen pozitívum, hogy akik az első pillanatokban bejutottak, ők a beszámolók szerint akadozás nélkül le tudták adni a pályázatot, a rendszer nem volt túlterhelt.

A pályázat benyújtásához meg kell jelölni a kereskedőt, akitől az autót megrendeltük, azonban a listán a pályázat megnyitásakor összesen 2 kereskedő volt megtalálható. 10 perccel később a listán már 169 kereskedőt találtunk, de azt nem lehet tudni, hogy ez a teljes lista, vagy még mindig várható a bővülése.

A lakossági pályázatnál az IFKA ügyfélszolgálata azt tanácsolta, hogy akinek nincs fent a kereskedője, válasszon másikat, majd utólag hiánypótlásban javíttatja. Ez a kényszermegoldás azért is érdekes, mert a pályázat benyújtásakor nyilatkozni kell arról, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek, enélkül viszont könnyen lemaradhatunk a pályázatról, ha arra várunk, hogy feltöltsék a mi kereskedőnket. A pályázat keretösszege ezúttal is 1 milliárd forint, amely a magánszemélyek pályázatánál kevesebb mint 1 óra alatt kimerült, ezért egy 10 perces késlekedés, amely során a kereskedőnkre várunk, végzetes lehet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.