Főoldal » elektromos autó » Nagy bejelentéseket tett az Opel, hamarosan csak villanyautót fog árulni

Nagy bejelentéseket tett az Opel, hamarosan csak villanyautót fog árulni

Michael Lohscheller nem töltött sok időt az Opel elektrifikációs terveinek bemutatásával a mai Stellantis EV Day 2021 online előadáson, de három kiemelten fontos bejelentés is belefért a három és félperces videóba. Számunkra a legérdekesebbnek az bizonyul, hogy még ebben az évtizedben el kell köszönnünk a belsőégésű motorral gyártott Opelektől: 2028-ra tisztán elektromos márkává válik a rüsselsheimi székhelyű cég Európában. Ennek eléréséhez egy köztes lépés a 2024-es év lesz, amikorra a márka kínálatának teljes egésze elektromosított opcióval gazdagodik, ez azonban még magában foglalja a hibrideket is.

A második újdonság azok számára lesz jó hír, akik egy különleges villanyautóra várnak az Opeltől. Lohscheller elárulta, hogy az évtized közepén piacra kerül a Manta-e, azaz a ’70-es és ’80-as évek klasszikusának érzelmekben gazdag, tisztán elektromos újjászületése. A Mantát egyébként éppen nemrég keltette életre GSEe ElektroMOD néven a német gyártó, elénk tárva, hogy mi mindent lehet elérni egy oldtimer restaurációjával és modernizációjával, de a felvillantott kép alapján az új modellt egy egészen más irányba viszik a tervezők.

Arról továbbra sincs hivatalos álláspont, hogy az az egyszeri átalakítás sorozatgyártásba megy-e, de hogy mennyire megvesznek érte az emberek, azt jól mutatja, hogy a mai prezentáció YouTube-videója alatt is a kommentelők nagy része az ElektroMOD változat megépítését követelte.

A harmadik bejelentés minket kevésbé érint, az Opel számára azonban annál több lehetőséget rejt: a vállalat újra szerencsét próbál Kínában. A németek 2014-ben, a General Motors részeként hagyták ott a világ legnagyobb autópiacát, miután közel 20 év piaci jelenlét sem hozta meg a várt eredményeket. Most az lesz más, hogy az Opel ezúttal 100%-ban elektromos kínálattal tör be az országba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.