Elkészült az első 4680-as akkupakk a Teslánál – FRISSÍTVE

FRISSÍTÉS: Most meg egy másik, szintén hiteles forrás szerint az új, továbbfejlesztett 1q8650-esekkel pakolt Plaid pakkot látjuk. Az egyértelmű volt a fotó alapján eddig is, hogy ez
1, nem struktúrális, hanem „hagyományos” pakk
2, valószínű egy Model S/X pakk de ez nem zárta ki, hogy 4680-asokkal pakolt teszt példány.
Most már nem tudom mit gondoljak a legújabb infók alapján, de ha van valami új, hitelt érdemlő információ, megírjuk.

az akkunap alkalmával beszéltek először nyilvánosan az új celláról, ami nem csak a méreteiben, kémiájában, hőelvezetésében, de az akkucsomag kialakításában is új időszámítást hoz a Teslánál. A próbagyártás már egy ideje folyik, és az új akkumulátor tesztautókban is rója a kilométereket, de most egy újabb mérföldkőhöz érkezhetett a cég. 

Ismerős kép

A Twittert megjáró fotó, amelyen a szerelőmunkások dedikálják az akkupakkot kicsit emlékeztet minket arra, amikor 2018 derekán a cég elérte a heti ötezres darabszámot a Model 3 fremonti gyártósorán.

Hogy pontosan mi is ez a mérföldkő, azt egyelőre nem tudjuk, de valószínűleg nem fognak minden akkucsomagot aláírná a gyárban, tehát valószínűsíthető, hogy ez az első széria érett példány, vagy hasonlóan fontos pont az újdonság fejlesztésében. Az új aksit elsőként a Model Y kapja majd meg, mégpedig Austinban és Berlinben. Bár utóbbi gyáravatója csúszik, a texasi gyár hatalmas lépésekkel halad előre, úgyhogy nem lepődnénk meg, ha ott akár már pár hónapon belül elindulna az autók gyártása.

Hogy pontosan mit érdemes tudni az újdonságról, azt az akkunapról szóló cikkünkben részleteztük:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.