Főoldal » egyéb » Te utánamentél volna?

Te utánamentél volna?

Amióta a Teslák 8 kamerával járják az utakat, és lehetőség van a dashcam funkciónak köszönhetően ezeket fedélzeti rögzítőknek is használni, sok meredek videó került fel már az internetre. Legutóbb például arról írtunk, hogy egy tornádót rögzített egy Model X kamerája.

Most egy amerikai Teslás házaspár arra lett figyelmes, hogy az előttük haladó külső belsőégésű motoros autó a szemük láttára gyullad ki, de a sofőr mit sem vesz észre ebből.

Nagyobb baj is lehetett volna belőle

Az autópályán haladva először az tűnt fel hőseinknek, hogy hatalmas füstöt ereszt a BMW. Elsőre kicsit nehezményezték is, azt gondolva, hogy az ún. coal rolling történik most is, amikor egy a villanyautókat utáló dízel tulajdonos nyom egy jó kövéret, hogy fekete füstbe burkolja az átkozott zöldeket. Azonban csakhamar rájöttek, hogy itt másról van szó.

Miközben a BMW távolodott tőlük, lángok kezdtek felcsapni az autó alól, ezért utánaeredtek, hogy figyelmeztessék a sofőrt. Szerencsére egy közlekedési lámpa megfogta a sort, és sikerült kommunikálniuk a pórul járt autóstárssal, aki kiugrott a kocsiból és biztos távolságra távozott. Mint a beszámoló szerint elmondta, ő semmit sem vett észre az egészből, amíg nem szóltak neki. Autója csakhamar porig égett.

Könnyű lenne most azon fölényeskedni, hogy na ugye, nem csak a villanyautók égnek ki, meg hát, hogy, ugye, megint egy lángoló BMW. De ehelyett inkább arra kérném az olvasót, hogy a címben feltett kérdésre válaszoljon egy határozott igennel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.