Főoldal » elektromos autó » A MOL Plugee villanyozza fel az idei Zsolnay Fényfesztivált

A MOL Plugee villanyozza fel az idei Zsolnay Fényfesztivált

Július 7. és 10. között Pécsen rendezik meg Magyarország első és egyetlen fényfesztiválját, ahol a világ legjobb fényművészei varázsolják mesevilággá a belvárost káprázatos alkotásaikkal. A látogatók összesen 19 helyszínen élhetik át az egyedülálló élményt, és többek között az angol Squidsoup csapatának világhírű Submergence (Alámerülés) című attrakcióját is megtekinthetik, de a fénykavalkádon, az utcaszínházi programokon, és zenei előadásokon túl egy olyan érdekességnek is otthon ad a rendezvény, amely a villanyautózás világába invitálja a közönséget: a berendezések egy részét elektromos autók akkumulátorával működtetik.

A különleges installációt a MOL Plugee biztosítja, amely nem csupán a Fényfesztivál egyik fő szponzora, hanem energiaellátóként aktívan is részt vesz a rendezvény élményének megteremtésében. A vállalat kettő, Hyundai IONIQ 5 típusú tisztán elektromos autóval érkezik Pécsre, hogy azok V2L (Vehicle-to-Load) technológiáját kihasználva működtessék a fényfestéshez szükséges vetítőt, elektronikát. Ennek a rendkívül praktikus funkciónak a széleskörű felhasználási lehetőségeit a dél-koreai autógyártó marketinganyagaiban már gyakran láthattuk, ám hazánkban ilyen jellegű bemutatóra korábban még nem került sor.

Az IONIQ 5-ben egyébként két helyre is szereltek V2L portot, az egyik a hátsó üléssor alatt található, a másik pedig maga a töltőcsatlakozó, amit átalakító segítségével lehet igénybe venni, és még úgy is biztosít áramot, ha az autó ki van kapcsolva. Összesen 3,6 kW teljesítményt biztosít V2L célra a villanyautó.

A Fényfesztivál állomásainak helyszínéről, nyitva tartásáról, és a belépődíjakról a rendezvény honlapján lehet bővebb információhoz jutni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »