Főoldal » zöld rendszám » Időben regisztráljon az ingyenes parkolásért, aki elektromos autóval utazna Pécsre

Időben regisztráljon az ingyenes parkolásért, aki elektromos autóval utazna Pécsre

Pécs az egyik első nagyváros, ahol megszűnt a zöld rendszámos ingyenes parkolás. Múlt péntektől már csak az előzetesen regisztrált, tisztán elektromos autók parkolhatnak ingyenesen a városban. A regisztrációra a parkolas@biokom.hu email címre elküldött forgalmi engedéllyel is lehetőség van. A regisztrációra azért van szükség, mert Pécs úgy döntött, hogy a szintén zöld rendszámmal ellátott tölthető hibridek a továbbiakban nem kapnak kedvezményt.

Múlt heti cikkünkben, amelyben az országos parkolási változásokat foglaltuk össze, még 1 napos regisztrációról számoltunk be Pécs esetén, azonban olvasóinktól kapott információk szerint a nagy mennyiségben beérkezett megkeresések miatt a feldolgozás a vártnál több időt vesz igénybe. A regisztrálók jelenleg a válaszlevél szerint már 5 munkanapos átfutási idővel számolhatnak.

A BIOKOM honlapja szerint a 2022. július 31-ig tartó bevezetési időszakban a parkolóellenőrök és a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai csak figyelmeztetik az autósokat a korlátozott parkolási övezetekre, illetve a zöld rendszámmal rendelkező gépjárművek parkolására vonatkozó új szabályokra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.