Gyalogosokat sodort el egy elektromos SUV Kínában, egy ember meghalt

Öten megsérültek, és egy ember életét vesztette, amikor egy autós járókelők közé hajtott Luohe városában Kínában, egy helyi kórház bejárata előtt július 4-én hétfőn a reggeli órákban. Szemtanúk szerint a NIO ES6 típusú tisztán elektromos szabadidő-autó hirtelen gyorsítani kezdett, és beleszaladt az előtte lévő Changan-Suzuki SX4 szedánba, elsodorva több gyalogost is. A balesetről a CarNewsChina videót is posztolt. Figyelem, a felvétel felkavaró jeleneteket tartalmaz!

A baleset körülményeit a hatóságok és a NIO is vizsgálják, de minden jel arra mutat, hogy semmilyen műszaki meghibásodás nem áll a háttérben. A balesetet a 41 éves sofőr okozhatta, aki feltehetőleg véletlenül a gyorsítópedálra taposott a fék helyett. Az öt sérültet kórházban ápolják, ők szerencsére nem szenvedtek életveszélyes sérüléseket.

Az eset azért is kapott nagy sajtóvisszhangot, mert a NIO villanyautója június végén is érintett volt egy meglehetősen furcsa halálos balesetben: akkor egy ET7-es szedán hajtott át egy épület ablakán, és zuhant le a harmadik emeletről a sofőr és az utasának halálát okozva.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.